Varstvo osebnih podatkov

PRAVILA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV NA SPLETNI STRANI THEGREENWITCH.SI

TheGreenWitch.si sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki ter delujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (EU 2016/679) in drugo veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Pravila varovanja osebnih podatkov (oz. politika zasebnosti) opisujejo, kako zbiramo in obdelujemo osebne podatke, ki jih posredujete z uporabo spletne strani thegreenwitch.si in podstrani, kakor tudi informacije, ki nam jih posredujete z nakupom produktov ali storitve, se vpišete na listo e-naslovov (npr. naročilo na e-novice, prenos brezplačnikov), postavite vprašanje ali nas kontaktirate z drugim namenom  ter če sodelujete v nagradni igri. 

Našo spletno stran lahko obiščete tudi brez navedbe svojih osebnih podatkov. 

S tem, da nam posredujete podatke jamčite, da ste stari več kot 18 let. 

Upravljavec osebnih podatkov je:

Tina Mele, Dvor 5c, 1210 Ljubljana-Šentvid; info@thegreenwitch.si

Katere podatke zbiramo

Osebni podatek je katerikoli podatek na podlagi katerega se lahko identificira  določeno fizično osebo, torej posameznika. Ne vključuje anonimiziranih podatkov. 

Zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • komunikacijske podatke, ki vključujejo kakršnokoli komunikacijo, ki nam jo pošljete ali preko kontaktnih obrazcev na spleti strani, preko elektronske pošte, sporočil in objav na socialnih omrežjih ali katerekoli druge komunikacije, ki nam jo pošljete
  • podatke strank, ki vključujejo podatke povezane z nakupom dobrin/soritev, kot so ime, naziv, naslov za račun, naslov za pošiljanje, e-poštni naslov, telefonska številka, drugi kontaktni podatki, podatki o nakupu, podatki o kreditnih karticah. Te podatke zbiramo zaradi dostave kupljenih dobrin/storitev in da vodimo evidenco transakcij. 
  • podatke o uporabniku, ki vključujejo podatke kako uporabljate spletno stran in katerokoli spletno storitev z vsemi podatki, ki jih objavimo na naši spletni strani ali preko drugih spletnih storitev. Te podatke obdelujemo, da vzdržujemo spletno stran in da zagotovimo relevantno vsebino za vas, da zagotovimo varnost spletne strani, da lahko izdelamo varnostne kopije strani, da lahko zagotovimo objavo in administracijo naše spletne strani in poslovanja. 
  • tehnične podatke, ki vključujejo podatke o vaši uporabi spletne strani. Te informacije lahko vsebujejo: spletno stran, prek katere ste se povezali z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča, čas trajanja obiska na naših spletnih straneh, število obiskov na naši spletni strani, vaš IP-naslov. e podatke pridobimo iz analitičnega sistema . Te podatke obdelujemo za statistične namene, da vzdržujemo in zaščitimo našo spletno stran in poslovanje, da zagotavljamo primerno vsebino in oglaševanje ter da lahko ocenimo uspešnost oglaševanja. 
  • marketinške podatke, ki vključujejo vaše preference glede prejemanja marketinških materialov in vaše komunikacijske preference. Te podatke obdelujemo, da vam omogočimo sodelovanje na natečajih, nagradnih igrah in brezplačnih vsebinah, da vam omogočimo prejem relevantne vsebine in oglaševanja ter da merimo in analiziramo uspešnost marketinga. 

Podatke o strankah, uporabnikih, tehnične in marketinške podatke lahko uporabimo za potrebe predstavljanja relevantnih vsebin in oglaševanja (vključno z Facebook oglasi in ostalimi metodami oglaševanja) in da merimo in razumemo učinkovitost takega oglaševanja. Te podatke lahko uporabgimo tudi za to, da pošljemo ponudbe in obvestila glede relevantnih storitev ali projektov, kot so spletni tečaji, knjige, webinarji, dogodki, delavnice, svetovalne dejavnosti.

Brez predhodne posebne odobritve ne zbiramo nobenih občutljivih podatkov. Občutljivi podatki se nanašajo na etnično pripradnost, verska in filozofska prepričanja, spolno usmerjenost, politična stališča, članstva v organizacijah, podatke o zdravstvenem stanju, genetiki in biometrične podatke. 

Kadar zbiramo osebne podatke po za namen izpolnjevanja pogodb (npr. dostava produktov/storitev) in nam ne zagotovite teh podatkov, morda zaradi tega ne bomo mogli izpolniti pogodbenih obveznosti. Če nam ne voste zagotovili potrebnih podatkov, bomo morda morali odpovedati dobavo produktov ali storitve, o čemer vas bomo ustrezno obvestili. 

Načini pridobivanja osebnih podatkov

Osebne podatke lahko pridobimo s tem, da nam jih neposredno posredujete (z izpolnitvijo kontaktnega obrazca ali poslanim elektronskim sporočilom. Nekatere podatke lahko avtomatsko pridobivamo ob vašem obisku spletne strani z uporabo piškotkov. 

Pravna podlaga, nameni, rok hrambe, ustrezna ravnanja

Upravljavec zbira, obdeluje in hrani tako posredovane osebne podatke skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov:

Osebni podatki, ki jih upravljavec zbira na podlagi zgoraj navedenih namenov in za dovoljeno obdobje hrambe oz. do preklica, bodo shranjeni v elektronski ali fizični evidenci osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka), ki so ustrezno tehnično zavarovane, ter do katerih imajo dostop le pooblaščene osebe upravljavca.

Po preteku obdobja hrambe upravljavec osebne podatke učinkovito in trajno izbriše ali anonimizira, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

Pravice posameznikov

Posameznik ima pod pogoji, ki jih določajo veljavni predpisi pravico do dostopa do osebnega podatka, popravka osebnih podatkov, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti, ugovora, do neavtomatizirano sprejete odločitve, pritožbe nadzornemu organu, umika soglasja k obdelavi, kjer slednje lahko uveljavlja na e-naslovu: mele.tina@gmail.com

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: Tina Mele (Dvor 5c, 1210 Ljubljana Šentvid (info@thegreenwitch.si) če se posamezniku zastavijo dodatna vprašanja ali ni zadovoljen z odzivom in bi želel uveljavljati svoje pravice.

Pravica do pritožbe

Če posameznik meni, da so mu kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, ima pravico do pritožbe pri nacionalnemu nadzornemu organu, Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, e-naslov: gp-ip@ip-rs.si.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani. Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.

Veljavnost in sprememba pravil

Pogoji varovanja osebnih podatkov so veljavni od 18.8.2020 ter se lahko spreminjajo skladno s spremembo predpisov.

Deli